MiaMigoKuurne  

jouw vriend

Ons VerhaalAlles start met een idee


Eens muziekliefhebber, altijd muziekliefhebber. Op alle FM radiozenders vonden we teveel getater en te weinig goede muziek, vooral muziek van destijds. De tijd van de zeezenders. Zo ontstond in de winter van 2012-2013 het idee bij Geert Brouwer om mooie programma's te maken. Geert Brouwer die we kennen van Mi Amigo in de jaren 70 in Playa de Aro en Gemini in de jaren 80. Onder de naam MDS werden opnieuw testprogramma's gemaakt in 2012 . Ze werden in elkaar gemixt in de feestzaal Den Brigand te Kuurne, In wintertemperaturen met een in elkaar geknutselde tijdelijke studio werden de eerste cd's gebrand.


Eerste on-line testen.


In het voorjaar 2013 werd een klein systeem opgezet, die het mogelijk maakte om muziek te streamen, muziek van de tijd van de piratenzenders met bijhorende jingles. Technicus Jan de Vlieger bokste de zaak in elkaar. De testen duurden enkele maanden. In mei ook vanuit Tunesië getest. Tijd die werd gebruikt om de studio verder uit te bouwen met extra pc's, mengpanelen, microfoons...


De geboorte van een radiostation


Omdat oprichter Geert Brouwer ook op Playa de Aro in Gerona, Spanje bij Mi Amigo zat, was het zijn wens hier in Kuurne zijn eigen radio te starten met de muziek van toen en de techniek van nu. Met wat goochelen met letters kwamen we tot de naam Mia Migo. We registreerden ons bij sabam en gingen officieel in de lucht, via internet.


Een trekijzer


Het eerste live programma was de GB-Club, een programma gepresenteerd door Geert Brouwer van 19 tot 20u, elke dag. Algauw kwamen mensen met een hart voor radio en ervaring van weleer, interresse tonen om programma's te maken voor ons station. Namen zoals Tom van Leeuwen, Maarten van Roode, Lieven van Daele en Tony Winter waren er eerst bijgevoegd in 2014 met extra radio semi-live programma's.


De groep groeit


Algauw groeide de groep programmamakers aan. Later in het jaar vervoegden Deejee -Dannoo, DJ-Dieter, Dj-Dimario, Black Tiger en Eddy Delaere de groep. Elk had zijn eigen formule die paste in onze format. De Koffiebreak, TW All over the world, Lui-lekker-Lieven, Dannoo's Flashbackshow, Hitrevue (live in studio 2)- pareltjes om naar te luisteren.

Algauw een mix van muziek en prachtige gepresenteerde programma's.

In 2015 mochten we René van Gool met Siesta, Peter de Graaf met de Cocktailshow, Francis van der Weyden, en ja tijdelijk Edward Klein met Kleinbeeld en Johnny van Malderen met Accent op de Hits ontvangen.

2016 Half uur accordeon en 2017 Het weekendgevoel met Dominique Delaere kwamen bij het team. In de kerstperiodes hadden we Sylvie Maas met parels met kerst en NM-Club met Noëlla.


Kuurne


We wilden ons profileren met radio voor de onmiddelijke omgeving. Zo werd Mia Migo: “Mia Migo Kuurne” Een domein ontstond: miamigokuurne.be

Social Media mocht niet mankeren. Een directe link met website en facebook.

De pagina ontplofte. Het aantal volgers dikte snel aan, alsook het luisterpubliek.


Het eerste Event.


Het was tijd om eens allen samen een gezellig samenzijn te organiseren met goed nieuws. Mensen kwamen bij de groep, enkelen vielen af, maar de groep groeide. Op het feest met een 20 tal personen, kwam de fantastische mededeling: MiaMigoKuurne ging met Kerst 2014 op FM , 99.6 Mhz. Dit om het kerstgebeuren in Kuurne op te luisteren. Een creatief experiment voor 10 dagen, wat later bleek voor herhaling vatbaar te zijn.


Studio op verplaatsing


Er werden in Kuurne op verscheidene locaties en tijdstippen uitzendingen gemaakt. ArtMarkt, Bicycle Race te Kuurne, openlucht optredens met zangers, Studio 2 met Dj DiMario, de miamigo-promo girls, alles erop en eraan.

Nog radiomakers vervoegden de ploeg: Van der Weyden met , Peter de Graaf met de cocktailshow, DJDieter, René van Gool, Dominique Delaere met het weekengevoel, Eddy Delaere , …


Evenementen


De Paasperiode , Kuurne Kermis en de Kerstperiode: altijd was miamigokuurne opeenvolgende jaren op de FM band terug in de streek te beluisteren voor 10 dagen. En natuurlijk jaar in jaar uit op internet.

Duizenden luisteraars in bijna honderd verschillende landen werden we on-line beluisterd. Op tientallen verschillende audio streaming platformen werden we opgenomen en beluisterd.


Catastrofe


Een sterfgeval in de groep trof ons allen heel erg. We zochten steun bij elkaar en vonden de kracht om verder te gaan. Enkele mensen in de groep werden getroffen door ernstige ziekte. Een dieptepunt in het jaar 2016 voor ons allen.

Toch hadden we elkaar op ons daardoor te vechten. Wat gelukkig tot nu toe lukte. De radio stopte niet, bleef verder muziek maken en events organiseren. Een groep kan mooie dingen doen voor elkaar...


Heropbloei


Stilaan herrees miamigokuurne uit zijn dieptepunt. Nieuwe initiatieven zagen het licht, er werd gebrainstormd, events bleven komen, technisch onstonden nieuwe zaken. Luisteraars aantallen groeiden aan. “We're back” ! Medewerkingen met andere stations onstonden. Mooie samenwerkingen met prachtige radio mensen. Projecten zoals MI Amigo 40, KennedyFM, LondonFM en OffshoreFM .


Kerstfeest


Op het hoogtepunt beleefden we allen samen een mooi kerstfeest met alles erop en eraan, alle medewerkers met partners waren van de partij, foto's zie je op onze foto-pagina. Kerst , altijd voor miamigokuurne een periode geweest waar we veel belang aan hechtten. De geboorte van het licht, tijd van de vrede.


Hoge bomen vangen veel wind


Het ene jubileum volgde het andere op , 2,4,5 jaar... telkens iets om naar uit te kijken. Maar, hoge bomen vangen veel wind. Zoals overal waar grote groepen samen dingen doen, gebeurt het wel eens dat iemand zich niet meer kan vinden of kan schikken in de te volgen weg. Zo gebeurt het wel eens dat iemand, al dan niet met slaande deuren, de groep verlaat. Zo zij het. Even goede vrienden.


Het jaar van de grote beslissing


6 jaar. De planning voor de volgende jaren moeten gemaakt. En zoals aan alle mooie verhalen komt ook aan ons verhaal een eind. Een beslissing die hard was om te maken. Maar beter een verstandige beslissing dan een halve. Op schoonheid eindigen is altijd het beste. Het verdikt is: miamigokuurne stopt on-line content aan te bieden in de vorm dat we het nu kennen. Geen internet radio meer. Wel kan je ons volgen op onze website waar regelmatig nieuwsjes uit radioland op komen en nieuwe foto's. Volg ons zeker ook maar op onze facebookpagina.


Dankwoord


Geert Brouwer wenst dan ook zijn medewerkers te bedanken voor de jaren aangename samen mooie dingen te doen,ook de mensen die kwamen en gingen, de gast-programmamakers uit Nederland en Engeland, de FM-mensen en zeker eerst en vooral, de luisteraars die altijd trouw op post waren, want het zijn zij die ons hier draaiende hebben gehouden. Met veel liefde en inzet hebben wij voor hen met muziek geprobeerd het leven aangenamer te maken.

Aan iedereen: Van Harte ! En misschien tot ziens.....